Parcmotor Castellolí

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Parcmotor Castellolí
Dades
TipusCircuit automobilístic Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCastellolí (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 35′ 31″ N, 1° 41′ 19″ E / 41.5919°N,1.6886°E / 41.5919; 1.6886
Plànol

Lloc webcircuitparcmotor.com Modifica el valor a Wikidata
Vista d'un tram del circuit de velocitat de Parcmotor Castellolí
Diagrama del circuit de velocitat de Parcmotor

El Parcmotor de Castellolí és una instal·lació esportiva dedicada a la pràctica dels esports de motor situat al municipi de Castellolí, a la comarca de l'Anoia.

És un centre d'alt rendiment del motor, dedicat especialment a la formació d'esportistes, però també per realitzar competicions oficials.

Història[modifica]

Fou creat l'any 2009 per iniciativa del Circuit de Catalunya, el Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria General de l'Esport, juntament amb la Federació Catalana de Motociclisme.

El projecte es presentà el 5 de novembre de 2001 sota l'impuls de la Federació Catalana de Motociclisme amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb un pressupost inicial de 18.000.000 €. La primera competició que se celebrà fou una cursa social de trial. A mitjans del 2002 s'inaugurà la primera instal·lació, el circuit de motocròs, que ja acollí una prova del Campionat de Catalunya i una del Campionat d'Espanya. L'any 2004 es començà la construcció del circuit de velocitat. L'any 2008 acollí una prova del Campionat del Món de trial a l'aire lliure.

Equipaments[modifica]

El principal equipament és el circuit de velocitat, que ocupa 27 hectàrees de terreny, i presenta un traçat reversible de gairebé 4.200 metres, homologat per les Federacions Internacionals de Motociclisme i Automobilisme. Fou construït amb l'assessorament d'alguns pilots catalans com Àlex Crivillé, Carles Checa o Toni Elías.

Les instal·lacions en funcionament l'any 2009 són:

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Parcmotor Castellolí